U Otočcu „7. Barkanijada“

Otočac – U organizaciji Biciklističkog kluba „BARKAN“  iz Otočca ove godine upriličit će se tradicionalna  “7.Barkanijada“, biciklistička manifestacija koja iz godine u godinu poprima sve veći broj učesnika. Ovogodišnja, sedma po redu „Barkanijada“ organizira se 29.06.2013., na kojoj će pravo nastupa imati svi oni od koji su zainteresirani za natjecateljsku i rekreativnu vožnju od 7 do 77 godina, dok mlađi od 15 godina mogu sudjelovati na biciklijadi uz pismeno odobrenje roditelja. Kako doznajemo od Irene Banić mjesto okupljanja i prijave obavljat će se u središnjem gradskom parku 29.06.2013., od 14:00 do 16:45 sati kada će se obaviti prijave i podjela startnih brojeva. Organizator ističe da je predprijave moguće obaviti od 15.-28.06.2013. na e-mail: bk.barkan@gmail.com.

Nastavak ispod oglasa

Startnina iznosi 60,00 kn i uplaćuje se prilikom podizanja startnih brojeva, članovi BK-BARKAN OTOČAC i djeca (ne-članovi BK Barkan) do 15 godina 30,00 kn.

Start utrka je sa Trga dr. Franje Tuđmana (Gradski park) ispred zgrade Hrvatskog radija Otočaci to:  NATJECATELJSKE utrke (33,5 km) u 17:00 sati, REKREATIVNE vožnje (13 km) uz pratnju u 17:15 sati. Prijavljenim natjecateljima omogućena je medicinska pomoć, tehnička pomoć, zajednička večera nakon utrke, okrjepa na stazi (feed-zone), podsjetnik na utrku – majica, dok će proglašenje pobjednika i podjela nagrada biti u 19.30 sati u Gradskom parku. U večernjim satima nakon utrke druženje i zabava u gradskom parku.

Prva ruta od 33,5 km spoj je dijela Barkanove staze i dijela staze Tri jezera, uz podjednak omjer asfaltiranog i makadamskog dijela rute (50:50). Budući da se radi o kružnoj turi i ove godine start i cilj su na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade Hrvatskog radija Otočac.

Druga ruta / rekreativna / mala Barkanova staza ukupne dužine 13 km, prolazi dolinom Gacke i prati tok rijeke Gacke do naselja Prozor i crkve Sv. Križa, vozi se samo asfaltiranim dijelom rute uz osigurano vođenje/pratnju. Budući da se radi o kružnoj turi start i cilj su na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade Hrvatskog radija Otočac, 15 min. nakon starta natjecateljske vožnje.

Dražen Prša