Proteklih je 24 sata na području pod ingerencijom Policijske uprave ličko-senjske bilo podosta mirno. Da sve ne bude idealno pobrinula se ekipa iz Otočca. Kao i dan ranije ondje je zabilježena jedna tučnjava, ili po policijskom navodu  narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom. Protiv fajtera će  biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U Otočcu se dogodio i jedan odličan i pomalo neobičan događaj. Navikli smo da nelegalno vojno  oružje uglavnom predaju hrvatski dragovoljci i ljudi koji su izravno sudjelovali u obrani. Jučer je to učinila  jedna gospođa koja je dragovoljno  predala dvije vojničke puške i čak 471 komad raznog streljiva. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske su dragovoljno predano oružje  preuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

         Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

L.O.