D.P.

Nakon jučerašnjeg oduzimanja dviju spomen-ploča namijenjenih komemoraciji za ustaškog generala Jure Francetića, policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom iz Zagreba koji se sumnjiči da je danas, 1. srpnja u Otočcu na Spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata nalijepio naljepnicu sa simbolom neprimjerenog sadržaja, dok se 87-godišnjak iz Slunja sumnjiči da je u Vivozama, Grad Otočac, izvikivao neprimjereni sadržaj.
Zbog počinjenih prekršaja iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv njih će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.
Tako glasi službena verzija stigla iz PU ličko-senjske. Sudionici koji su svjedočili ovim događajima navode kako je jedan od starijih ljudi tijekom komemoracije na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima zalijepio naljepnicu s istaknutim simbolom ustaškog pokreta. Tijekom okupljanja kod rodne kuće Jure Francetića u Vivozama postariji je građanin izvikivao parole kojima je veličao NDH, poglavnika Antu Pavelića i generala Juru Francetića.

L. O./PULS