Približavanje  adventa, radosnog isčekivanja Božićnih blagdana, posvuda se već osjeća. Prvi korak u tom smislu načinjen je danas u Otočcu. Tamošnji book-cafe „Paradiso“ bio je premalen da bi primio sve one koji su htjeli vidjeti i kupiti adventske vijence, svijeće, vijenčiće za vrata… Svoj umjetnički asortiman izložila je Danijela Tonković, mlada poduzetnica.

-Ugodno sam iznenađena brojem sugrađana koji su se iskazali pažnju za moje rukotvorine. Pedesetak ljudi zanimalo se za moj rad, dosta se toga i prodalo. Tradicija adventa je prekrasna i svi mi volimo imati pripremljene simbole koje oslikavaju vrijeme do Božića. To su najčešće vijenci sa četiri svijeće za stolove, vijenčići za vrata i različiti ukrasi, rekla nam je Danijela.

Okupljanje u Paradisu potvrdio je kako  i mlađi naraštaj drži do adventa, do tradicije koja se othrvala pravoj poplavi nametnutih nam poriva. Koji uz uvezenu Noć vještica žele započeti slavljenje Božića od početka mjeseca studenog. Jedini „problem“ kod  adventskog asortimana što ga je ponudila Danijela jest zapravo opaska jednog kupca.

-Ovi su vijenci i svijeće prelijepi i prebogato aranžirani da ih je šteta paliti!!!

M.S.