U Otočcu natjecanje aviona u preciznom slijetanju

0

Grad Otočac domaćin je atraktivne manifestacije pod nazivom „Kup grada Otočca“, kojega je organizirao Aeroklub „Krila Gacke“ iz Otočca, kojom prigodom se na aerodromu u Otočcu održalo natjecanje u preciznom slijetanju aviona. Natjecanje je započelo u subotu u 12,00 sati u disciplinama normalnog slijetanja, imitacije otkaza motora, može se upotrebljavati flaps.
Predsjednik Aerokluba „Krila Gacke“ Toni Dujmović kazao je su uspjeli dobiti termin u kalendaru za precizno slijetanje zrakoplova u dvije kategorije, ultra lakoj i normalnoj kategoriji zrakoplova. Prisutno je 12 aviona koji su došli iz brojnih klubova RH. Svaki pilot po tri puta slijeće na pistu, što se boduje i na temelju bodova proglašava se najbolji. Ovo će postati tradicija u gradu Otočcu.
Agencija za civilno zrakoplovstvo dodijelila je aerodromu u Otočcu dozvolu za neograničeno korištenje i uporabu aerodroma Otočac, s tim da je propisano da se aerodrom mora održavati po standardima i određenim uvjetima.

Buban - Toni
Buban – Toni
„Aerodrom ima dozvolu za sve nekomercijalne operacije, što znači, da ne smijemo jedino otvoriti liniju Otočac – Zagreb, ali školovanja, takmičenja i sve ostalo odobreno je za aerodrom Otočac. Piloti sa zrakoplovima došli su iz Zagreba, Vrsara, Grobnika, Zadra, Medulina…., kazao je Vladimir Pavelić – Bubi.
Inače, u sklopu aerodroma Otočac uređen je i svojevrsni zrakoplovni muzej, sa nekoliko aviona, kao što je Douglas DC3, gdje se planira otvoriti virtualna multimedija letenja iznad Gacke doline, u kojem ima 22 mjesta za sjedenje a u kojem bi bio i kafić. Osim Douglasa tu su i dva Thunderjeta koja su dobivena od Ministarstva obrane, a u tijeku je i dobivanje još jednog aviona MIG 21. Ovu priliku koristim da zamolim sve koji su na određenim funkcijama da nam pomognu da što prije ostvarimo našu želju, da otvorimo avio muzej.
LO