Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 33 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Gospiću, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,77 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 235 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 41-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Novalje (1), tučnjavom na području Otočca (1), svađom i vikom na području Gospića (1), te držanjem životinja bez nadzora na području Gospića (1).

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, kod 62-godišnje hrvatske državljanke pronašli 10 kilograma rezanog duhana i 30 kutija cigareta, koje nije prijavila prije početka pregleda.

P. U./L. O.