U Otočcu predstavljen izborni program HDZ-a

Otočac – U »dupke« punoj Gradskoj športskoj dvorani ŽO HDZ-a predstavila je izborni program stranke za predstojeće parlamentarne izbore.
Naglasak u programu je stavljen na gospodarstvo i investicije, budući da su to teme koje najviše more zemlju.

Predstavljanje programa otvorio je župan ličko-senjski Milan Jurković, koji se na listi HDZ-a nalazi na šestom mjestu što mu omogućuje gotovo siguran saborski mandat.

Nastavak ispod oglasa

– Dragi prijatelji, branitelji, suborci iz 91. godine želim da se sjetite dvijetisuće i odnosa tadašnje vlade prema braniteljima… ukidanja prava, ponižavanja i svih drugih nastojanja da se umanji doprinos domovinskog rata, kazao je župan Jurković.

–  Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam na listi najjače stranke u povijesti Hrvatske u IX. izbornoj jedinici. Na zadnjim lokalnim izborima imali smo fantastičan rezultat, nešto manje od 70%, siguran sam u pobjedu 4.12, te očekujem najmanje toliko i sad – zaključio je.

– Sada uoči ovih izbora dolaze raznorazni, rastrčali su se po cijeloj Hrvatskoj pa tako i po Lici… Ako kojim slučajem netko u IX. izbornoj jedinici da glas takvima, i taj uđe u sabor, zante kad ćete ih ponovno vidjeti?! Za četri godine možda, a možda nikad,  kazao je  Božidar Kalmeta.

– Lika je danas na ponos svima i može se mjeriti sa najrazvijenim regijama u Europi.. i zato tim ljudima treba dati glasove. Mi kažemo da nećemo nove poreze, a oni bi doveli MMF i porez na imovinu… Mi smo to u ove dvije godine na čelu s predsjednicom obavili ogroman posao i u ovim teškim uvijetima izvukli Hrvatsku… Nećemo dopustiti da nam ukinu županije, naš tradicionalni ustroj. Kad god Hrvatskoj je bilo teško SDP je joj je okrenuo leđa.. 91. to znate svi, i kad je trebalo odblokirati pregovore. Idemo po još jednu pobjedu u IX. izbornoj jedinici, i to s maksimalnim brojem glasova, zaključio je Kalmeta.

– Uistinu sam ponosan danas biti ovdje, u Otočcu.. Mi u Lici s istim ponosom pjevamo »pjevaj mi pjevaj sokole«, ali s istim ponosom pjevamo i dalmatinske pjesme.. bez obzira koja je pjesma, jednako ličko srce kuca na bilo koju pjesmu, onda naše srce kuca hvatski, započeo je svoj govor ministar Milinović.

– Svjesni smo mi činjenice da je od 2000-2004 kako se koalicija predvođena s SDP-om odnosila prema Ličko-senjskoj županiji. Ni jednom, ni jedan jedini put predsjednik vlade ni itko od ministara nije bio na području Ličko-senjske županije, ali nismo se dali… to je onaj naš lički ponos. Ne dajmo da nam se itko igra sa županijom, komunisti su se igrali s Hrvatima u Ličko-senjskoj županiji, i čitava jedna LSŽ je u iseljeništvu, jer nismo bilo podobni, i tome smo 90.te stali na kraj .. Za neke je najveći sin hrvatske “drug Tito”, a u Otočcu i u IX. izbornoj jedinici i cijeloj Hrvatskoj moraju čuti da je najveći sin Hrvatske dr. Franjo Tuđman, poručio je Milinović.

– Čuli smo neborojeno puta do sada, gdje pretendent za ministra zdravstva SDP-a Rajko Ostojić, koji je stotinu puta rekao, ne treba u Ličko-senjskoj županiji CT ni magnet… e nećeš nam uzet ono što smo krvavo stjecali dvadeset godina.

– Nedajmo da se glasovi koji trebaju ići HDZ-u rasipaju, i tu trebamo učiti od “kumrovačke škole”, ne smijemo trošiti glasove na minorne stranke kao što je HSP… stanke koje neće proći prag, kao što neće ni HSLS u IX. izbornoj jedinici. Dražen Budiša, čovijek koji je imao svoju karizmu, to moramo priznati, ali dvijetisućite godine znate tko je dove SDP na vlast? I odavde poruka iz Otočca, nećeš g. Budiša igrati na tu kartu jer IX. izborna jedinica ti neće dati priliku, dodao je Milinović.

– Uskladili smo naše zakonodavstvo da bi što spreminije ušli u Ligu prvaka, jer EU je Liga prvaka… Gradimo tu Hrvatsku, jer za to su ginuli naši prijatelji, i za njih moramo imati odgovor na sve. Gledajmo ispred sebe, gledajmo što HDZ s predsjednicom Kosor nudi. Kad smo zakon o braniteljima htjeli stavit pod ustavnu kategoriju, htjeli smo cementirati, a SDP je bio protiv i nismo uspjeli taj zakon staviti pod ustavnu kategoriju. IX. izborna jedinica nije bastion HDZ-a, bastion je bila Jugoslavija koju smo srušili, nije IX. izborna bastion HDZ-a, već je to ogledalo rada…. Željku Jovanoviću moramo poručiti, nisi dostojan Franje Tuđmana i članova HDZ-a da ih ponižavaš na takav način. Ali velika obitelje Hrvatske demokratske zajednice neće odgovarati zbog eventualne greške pojedinaca, jer HDZ nisu pojedinci, HDZ je 230.000 članova i simpatizera koji su i sutra da treba život spremni dat za Hrvatsku, zaključio je Milinović.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Joso Butorac i grupa Vivak.

H.J.