U Otočcu se radi i gradi

Nastavak ispod oglasa

Otočac – U gradu Otočcu radi se i gradi. Najbolje to svjedoče radovi u Donjem Gradu, u ulici Ive Senjanina, koje su danas obišli gradonačelnik Otočca Mario Barković, župan Ličko senjski Milan Jurković, dir. Komunalca Nikola Dasović, ravnatelj ŽUC Luka Matijević sa suradnicima.  

Mario Barković
Mario Barković

Već 20-tak godina pričamo o kanalizaciji kroz Donji Grad, o oborinskim i fekalnim vodama, konačno je i to došlo na red. Bili smo strpljivi, obavili smo prethodne radnje, kanalizaciju u ul. Petra Zrinskog i dio Fortičke prema novoj stambenoj zgradi, prešli smi i rijeku Gacku tako da je Donji Grad niži od Gornjeg i sad je omogućena izgradnja kanalizacije u čitavom djeli Donjega Grada. Ovaj projekat za sada ide do Čulinovića a u projektiranju su i Poljica, rekao je gradonačelnik Otočca Mario Barković.

O vrijednosti radova i tehničkim podatcima direktor Komunalca Nikola Dasović rekao je da riječ o investiciji vrijednoj 2,8 milijuna kuna koje smo podjelili u tri varijante. Zmjenjuje se vodovod, fekalna odnosno oborinska kanalizacija. Riječ je o dužini od oko 500 do 600 metara ove godine do Čulinovića a sa projektom koji već postoji nastavljamo idućih godina. Na ovom djelu imamo oko 30-tak priključaka, radove izvodi Gradeks iz Zaboka koja planira radove podjeliti u faze, prva do 01.07., do turističke sezone a nastavlja se početkom devetog mjeseca.

Puno oponenata u gradu Otočcu govori da se u protekle četiri godine nije zabio ni čaval. Ova slika danas, ova investicija od oko 3 milijuna kuna uz još jednu investiciju na Fortici, stambena zgrada i ulica S. Radića, kanalizacija u Gornjoj Dubravi samo su dio infrastrukture koja govori da grad i gradonačelnik o razvoju ovog grada uz pomoć županije i hrvatske države itekako vode računa, istaknuo je župan Milan Jurković.

Bila je to prigoda da se obiđu i radovi u ul. Stjepana Radića gdje su u tijeku završni radovi na uređenju nogostupa i uređenju kolnika. Postavljena je kompletna oborinska i fekalna kanalizacija, nogostupi i kolnici čija je ukupna investicija skoro 3 milijuna kuna od čega grad Otočac sudjeluje sa 1,6 milijuna kuna.

Luka Matijević
Luka Matijević

Ova cesta je jedan dobar primjer kako se infrastruktualni radovi trebaju odvijati, da Uprava za ceste daje svoj dio u smislu sanacije prometnica a dajedinice lokalne samouprave sufinanciraju one radove koji se vežu za oborinsku površinsku odvodnju i da poslije toga dobijemo konačan proizvod gdje poslije nebi trebalo biti velikih prekapanja ili sanacija. Ovo je jedan izuzetno pozitivan primjer kojeg bi sve jedinice lokalne samouprave u županiji sa nadležnim upravama za ceste sufinancirati kako poslije nebi bilo naknadnih radova, rekao je ravnatelj ŽUC-a Luka Matijević .