Pogledamo li Grad Otočac koji se po mnogim obilježjima izdvaja kao posebna sredina u Ličko senjskoj županiji, već na prvi pogled je jasno da u njemu, kao i u većini gradova i općina Ličko senjske županije nema reda i organizacije kad je riječ o parkiranju vozila.
U jednom gradu kao što je Otočac, koji je s pravom jedna od turistički najzanimljivijih destinacija, organizacija parkinga trebala bi biti jedan od bitnih elemenata organizacije života. Imajući na umu koliko uvođenje reda u parkiranje vozila znači za red i ugođaj naselja, mnogi su gradovi osnovali tvrtke koje se bave ovom djelatnošću. Prateći ovaj trend i Otočac se uključuje u organizaciju uređenog parkiranja, što će zasigurno donijeti reda u jednoj urbanoj sredini kao što je Otočac.
Vidno je da se malo pa malo povećava označen broj parkirališta, tako da se opravdanim drži skorašnja namjera uvođenja naplate parkiranja. Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac kaže da je izrađen projekt temeljem kojega su se prijavili za dobivanje sredstva iz Fondova. Ono što bi se prvo poduzelo je uređenje parkirnih mjesta, a potom kupnja i postavljanje parking aparata. Aparati bi u prvoj fazi bili postavljeni u glavnoj ulici Kralja Zvonimira, na mjestima gdje su označena parkirališta. U početku bi bilo tri automata za naplatu parkiranja, najprije bi bili postavljeni probno, i cijena parkinga bila bi tek dvije – tri kune, no vjerujem da bi i to uvelo kakav takav red u gradu kad je riječ o parkiranju, jer imamo slučajeva da netko ostavi auto na parkirnom mjestu ujutro i ode na posao u neki drugi grad, a auto stoji na parkiralištu cjeli dan i onemogućava da ljudi parkiraju, kazao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.
Dražen Prša