U Otočcu „zaigrani“ policajci ne ljube rock

Putem društvenih mreža nekolicina mladih s područja Otočca prosvjedovali su ovih dana zbog navodnog pritiska koje policija vršu nad vlasnicima kafića gdje  preferiraju modernu glazbu. Neslužbeno doznajemo kako je policajac u želji da skrene pozornost vlasnicima kafića na noću buku izvan radnog vremena, išao toliko daleko da je, osim globe vlasnicima lokala, najavio i privremeno oduzimanje instrumenata glazbenicima(???). Budući da ovakve metode nisu korištene niti u vrijeme najcrnjeg komunizma zatražili smo pojašnjenje iz Policijske uprave ličko-senjske.

-Isitina je da je kontakt policajac skrenuo pozornost vlasnicima ugostiteljskih objekata u Otočcu da poštuju zadano radno vrijeme te da bukom ne ometaju  mir građana u neposrednoj blizini. O nekakvim prijetnjama  privremeimj zapljenama opreme glazbenika nemamo podataka, niti se o tome govorilo, doznajemo službenim kanalima iz PU ličko-senjske.

Čini se da se netko od policajaca u Otočcu „malo zaigrao“ dajući  pravo sebi i kolegama da prijete zapljenom  instrumente glazbenicima u kafićima gdje se sluša i svira pop i rock glazba. Pitanje je imaju li u policajci u Otočcu isti tretman prema cajkama i narodnjačkim birtijama?

M.S./PULS