U ovo doba godine medvjede ne treba uznemiravati

0

U vrijeme „ni zime ni proljeća“ medvjedi Utočišta u Kuterevu su pomalo zbunjeni. Biološki sat im sugerira san, a umjesto snijega vani sja Sunce po suhoj tratini. Medvjedi se ipak veći dio dana drže svojih skloništa. Ono što medvjedi razumiju, ne razumiju neki posjetitelji. Zato je voditelj Utočišta Ivan Crnković Pavenka većinu posjetitelja moli za razumijevanje.
-U ovo doba godine medvjede ne hranimo jer troše zalihe nakupljenog sala. Posjetitelje vraćamo i molimo da ne uznemiravaju niti ne hrane medvjede. Sada životinjama treba mir i ne treba ih smetati. Čak kada su izvan svojih brloga medvjedi su u ovo doba godine pomalo zbunjeni, plahi su i na pojavu ljudi se skrivaju, naglašava voditelj Ivan Crnković Pavenka.
U Utočištu za medvjede trenutno se nalazi šestero volontera pristiglih iz Portugala, Francuske, Njemačke i Hrvatske. Posla ima jer se brinu o ergeli šetlandskih ponija. Onih istih koji su prije nekoliko godina dovezeni iz Splita u Kuterevo da bi ondje uginuli kao u kakvoj ubožnici, a oni su počeli voditi ljubav i znatno povećali svoje krdo.

M. S.

Oglas