U Perušiću 105 posto više turista nego lani!

Ulaganja u turističke resurse i stalna edukacija svih čimbenika priče o razvoju turizma na području Općine Perušić daju sve bolje rezultate. Prema statističkim pokazateljima ovo je rezultiralo  velikim porastom broja posjetitelja u Perušiću. Zapaženi pomaci osjetili  su se  već s početkom ove godine. U prva dva mjeseca 2018. godine Perušić su posjetile 162 osoba što je rezultiralo sa 595 noćenja, dok je  u 2017. zabilježeno  79 posjeta i 499 noćenja. Udio domaćih posjetitelja prednjači u 2018. godini, a  godinu prije strani i domaći turisti bili  gotovo izjednačeni. Turistička zajednica Perušić je na ovaj način zabilježila potast broja turista  za  105,06 % te porast broja noćenja za 19,24 % u 2018. u usporedbi s prethodnom godinom.

Tijekom cijele 2017. godine Perušić je posjetilo 1720 turista s 6811 noćenja, a s obzirom na porast u prva dva mjeseca ove godine očekuje se  povećanje broja posjeta i na razini cijele godine. TZO Perušić puno radi na promociji mjesta i cijeloga kraja. Uskoro će biti izdana nova slikovita brošura s poviješću, kulturom, tradicijom i nezaobilaznom prirodnom ljepotom ovoga mjesta nošena novim sloganom „Osjeti netaknutu prirodu“.

Nastavak ispod oglasa

Suradnja s njemačkim kataloškim vodičem pokazala se u prvim tjednima ove godine izuzetno uspješnom jer je već pet turističkih agencija zatražilo  suradnju s ovom turističkom zajednicom, a uskoro slijedi i predstavljanje i na ruskom tržištu, na  najvećem turističkom sajmu MIIT (Moscow International Travel&Tourism Exhibition) koji se od 13. do 15. ožujka održava u Moskvi.

TZO PL. O.