Lovačko društvo  “Klisa” Perušić svako malo priređuje radne akcije i druženja, a sve s ciljem  promoviranja lova i važnosti skrbi o divljači. Ovih se dana otišlo korak dalje pa je presjecanjem vrpce i prvim pucnjem službeno otvoreno novo lovačko strelište na području Grabovače. Vrpcu je presjekao načelnik Općine Perušić Ivica Turić, a prvi pucanj je ispalio tajnik društva Joso Vučetić.  Okupljenim se obratio predsjednik društva  Ivan Radošević koji je, ne skrivajući zadovoljstvo strelištem, zahvalio svima koji su pridonijeli u njegovoj izgradnji. Posebna zahvala pripada načelniku Općine i njegovim suradnicima koji je podržao i pomagao ovaj projekt. Također se zahvalio i županiji, lovačkom savezu županije te mnogobrojnim tvrkama i obrtima koji su pridonijeli svojim financijskim doprinosima i doprinosu sa strojevima i opremom.

Veliko hvala upućeno je i članovima društva koji su svojom upornošću i radom također pridonijeli realizaciji ovoga projekta. Načelnik Turić je istaknuo kako se radi o jednom prelijepom objektu koji se nalazi u još ljepšem okruženju susjednog parka prirode Grabovača. Strelište će biti na raspolaganju članovima društva, ali i svim ostalim zaljubljenicima streljaštva.  Upravo ovim objektom koji će služiti za druženje i promicanje sporta, uz kulturu i socijalu općina uvijek želi podržati i pružiti punu pomoć. Još su se dodatno okupljenim obratili Mladen Balić, dopredsjednik hrvatskog lovačkog saveza, te dopredsjednik lovačkog saveza županije Mate Janković i tajnik Mile Ugarković koji su kazali da je lovački savez uvijek spreman dati podršku ovakvim projektima koji razvijaju streljaštvo, a samim tim i lovstvo. Također je ukazano na pravila ponašanja i pravila natjecanja u gađanju glinenih meta- disciplina trap prema pravilniku HLS-a. Povodom otvorenja strelišta održalo se i natjecanje u gađanju letećih meta, disciplina trap. Na natjecanju je nastupilo ukupno 14 ekipa iz cijele županije, kao i  ekipe iz Splitsko- dalmatinske županije i iz grada Đurđevca.

Najviše uspjeha imali su domaćini, koji su osvojili prvo mjesto u ekipnom poretku, te prvo i drugo mjesto pojedinačno.

Ekipni rezultati:

  1. LD “Klisa” Perušić
  2. LD “Ravna gora” Sinac
  3. LU Diana Gospić

Pojedinačni rezultati:

  1. Hrvoje Crnković – LD “Klisa” Perušić
  2. Ante Pintar – LD “Klisa” Perušić
  3. Danijel Škunca-Pifra – LU Diana Gospić

Fair play:

Milan Zalović – LU Diana Gospić

Nakon završetka natjecanja i podjele pehara i diploma najboljima, uz zajednički ručak i druženje u opuštenoj atmosferi nastavilo se u prostorijama lovačkog doma društva „Klisa“.

L.O.