Ilustracija

Na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira, te dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

U razdoblju od 29. prosinca 2018. do 3. siječnja ove godine u Perušiću, nepoznati lopov provalio je u kuću, garažu i ljetnu kuhinju u vlasništvu 64-godišnjaka iz Velike Gorice i ukrao mnoge vrijedne predmete: kućanske aparate, lovačku pušku, razni alat…

Jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom dogodila se na području Korenice. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Buniću, Općina Udbina, kod 64-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.14 g/kg).

Dobra vijest je dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava. Dogodila se u Korenici, na Trgu Svetog Jurja u vremenu od 9-13 sati je u sklopu operativne akcije „Mir i dobro“ provedena i akcija „Manje oružja, manje tragedija“ kojom prilikom su policijski službenici dijelili građanima informacije o dragovoljnoj predaji oružja, te kako spriječiti zlouporabu oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava. Istog dana građanin je predao 592 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.