U subotu, 22. lipnja 2019. s početkom u 17 sati Prvi veslački klub Perušić iz Perušića organizira 16. po redu, veslačku regatu na rijeci Lici. Kategorije za ovu utrku rekreativnog karaktera su: kanu – dvosjed i četverosjed; kajak – dvosjed i samac; mješovito – kajak i kanu. Kotizacija iznosi 100kn po osobi (startnina) a dužina staze za utrku ovisi o vodostaju (6-8km). Prijave za utrku traju do 22. lipnja. Kontakt za prijave je Mile Jurišić, predsjednik kluba 099/400-8778. U večernjim satima sve okupljene zabavljat će bend „Tajno ime“, Gospić

U nedjelju 23.6.2019. godine s početkom u 15 sati, na rijeci Lici (lokacija Ćojluk) u  Perušiću održat će se drugi po redu Zeleni sajam. Na zelenom sajmu moći će se kupiti razni domaći proizvodi i proizvodi regionalnog brenda Lika Quality poput meda, rakije, mliječnih proizvoda i ostali prehrambeni proizvodi, kao i razne rukotvorine i prigodni suveniri. Zelena tribina opravdat će svoj naziv. U prirodnom, rustikalnom ambijentu zanimljivim govornicima svi zainteresirani moći će postavljati pitanja vezana uz turizam, zaštićena područja i obiteljska poljoprivredna gospodarstava. Želite se početi baviti iznajmljivanjem ili pak prodavati svoje domaće proizvode, dođite i saznajte kako!

Naši najmlađi posjetitelji moći će sudjelovati u eko radionicama i raznim igrama koje će provesti Udruga „Pčelice“ i Društvo naša djeca, Gospić.  Posjetitelji željni adrenalina moći će sudjelovati na biciklijadi „ForestBike“ ili se okušati u aerobiku na otvorenom.

Ponudu na Ćojluku obogatit će gastro kutak. Cjelodnevno uživanje u prirodi začiniti će Kesten i Papaja Cirkus show, majstori dizanja raspoloženja, koji međusobnim odnosom i interakcijom s publikom stvaraju atmosferu pogodnu za kišu suza radosnica.

Cilj ove gospodarsko-edukativne manifestacije jest promovirati zeleni način života, održivi razvoj i turizam uz zdravu tradicionalnu hranu te kroz ruralni turizam očuvati lokalnu kulturu i baštinu te prirodne znamenitosti.

Prijave za izlagače na sajmu su još uvijek otvorene!

Dođite i uživajte na otvorenom!

L.O./PP