Nakon kiše potkraj utorka i u prvom dijelu srijede, kada je ponegdje bilo i znatnije količine, u Malom Lošinju, primjerice, u samo nekoliko sati čak 103 litre po četvornome metru – više od prosječne količine za cijeli listopad, tijekom srijede se djelomice razvedrilo i već počela nova južina, koja će u četvrtak biti još izraženija. Vremenske prilike u većem dijelu Hrvatske tijekom četvrtka neće smetati aktivnostima na otvorenome, ali hoće u petak, kada će biti kiše, osobito u prvom dijelu dana, pri čemu će biti i hladnije, u gorju ponegdje i uz prolazno lepršanje snježnih pahulja. U drugom dijelu dana prestanak oborina, ali ne i vjetra, jer će umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, zamijeniti podjednako jaka, pa i jača bura i tramontana. U subotu daljnje smirivanje vremena, uz porast dnevne temperature zraka, a u nedjelju ponovno mjestimična kiša.

Stoga će u istočnoj Hrvatskoj u četvrtak biti djelomice sunčano. Ujutro ponegdje može biti magle, a uz umjeren, poslijepodne i jak jugozapadnjak najviša dnevna temperatura bit će između 22 i 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također uglavnom suho i djelomice sunčano. Bit će vjetrovito uz umjeren, poslijepodne i jak jugozapadnjak, te najvišu temperaturu između 21 i 23 °C.

Djelomice sunčano bit će i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, a uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, ponajprije u Istri, na riječkom području te u gorju. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak uz umjereno valovito more. Jutarnja temperatura od 9 do 12 °C, na moru od 13 do 16 °C, a najviša dnevna u gorju oko 19 °C, na Jadranu oko 22 °C.

Djelomice sunčano i uglavnom suho bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom i jugo uz najvišu dnevnu temperaturu između 22 i 24 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatsku, uz barem djelomice sunčano vrijeme. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar.

U noći na petak u unutrašnjosti novo naoblačenje s kišom i mjestimičnom grmljavinom, a uz zahladnjenje u najvišem gorju može pasti malo snijega. Prema kraju dana prestanak oborina i sa zapada djelomično razvedravanje. Za vikend djelomice sunčano, oblačnije u nedjelju kada može biti mjestimične kiše, osobito u drugom dijelu dana. Početak sljedećeg tjedna djelomice sunčano i uglavnom suho. Bit će hladnije.

Kiše i grmljavine bit će u petak i na Jadranu, pri čemu mjestimice može biti i obilnije oborine. Za vikendsmirivanje vremena, uz barem djelomice sunčano vrijeme, ali hladnije. Nova kiša moguća je na sjevernom dijelu u nedjelju. Zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, koji će u subotu oslabjeti.

DHMZ/HRT