U posljednja 24 sata 13 kaznenih djela i šest prometnih nesreća

Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 13 kaznenih djela i šest prometnih nesreća.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad deset osoba s područja Ličko-senjske županije (tri osobe s područja Otočca, tri osobe s područja Gospića, jedna osoba iz Perušića, jedna iz Jezerca, jedna iz Ličkog Cerja i jedna iz Smoljanca) zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Nastavak ispod oglasa

Sumnjiče se da su kao ovlaštene osobe za zastupanje društva propustili podnijeti nadležnom Trgovačkom sudu prijedloge za otvaranje stečajnog postupka, što su bili dužni učiniti s obzirom da su računi društva određeni period bili u neprekidnoj blokadi.

Protiv njih su nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja:

  • nad 25-godišnjakom iz Doljana i maloljetnice iz Delnica, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Sumnjiče se da su u Doljanima u neutvrđenom vremenu ušli u obiteljsku kuću u vlasništvu 69-godišnjakinje gdje su se protupravno priključili na energetski sustav i do 4. siječnja 2018. godine neovlašteno trošili električnu energiju, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću. Protiv njih će biti dostavljena kaznena prijava nadležnim državnim odvjetništvima.
  • nad 30-godišnjakom iz Opatovca i 25-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Sumnjiče se da su 19. travnja 2018. gdoine u Podumu, fizički napali 39-godišnjaka i 76-godišnjaka iz Poduma, zadavši im više udaraca po tijelu, uslijed čega je 39-godišnjak teško ozlijeđen. Protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

Noću 27./28. lipnja 2018. godine u Gospiću nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću iz koje je otuđio zasad neutvrđenu količinu cigareta.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Novalje, Gospića i Korenice.

PULS