Foto: FaH

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.

“Intenzitet u epicentru ovog razornog potresa procijenjen je na VIII-IX stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Očekuju se veće materijalne štete”, izvijestila je Seizmološka služba na Twitteru.

Jedna maloljetna osoba smrtno je stradala u Petrinji, dok su četiri osobe poginule u Majskim Poljanama.

Osam pasa je na terenu u potrazi za stradalima u ruševinama od potresa.

Za osobama spasioci tragaju na tri lokacije, a radi se na raščišćavanju i organizaciji smještaja ljudi, premještanju bolesnika iz bolnice u Petrinji prema Zagrebu i Topuskom.

Dio covid pacijenata premješta se u zagrebačku Arenu, dio građana bez smještaja prevest će se u lječilište u Topusko, a smještajni kapaciteti su i u vojarni. Iz Siska prebacuju ljude u zagrebački Hotel Internacional.

Ekipe obilaze i mjesta u okolici Petrinje. Imali su informaciju o dvije zarušene kuće, otišli su tamo, a Trut za sada nema povratnu informaciju što je tamo riješeno.

Organiziraju se smještajni kapaciteti za ljude koje će trebati zbrinjavati, ali isto tako i prostor u kojem će se snage moći okupljati i s kojeg će moći kretati dalje u spašavanje i raditi svoj posao.

Prema zadnjim informacijama smrtno je stradalo sedam osoba.

L.O.