U prigodi Dana policije

Policijska uprava ličko senjska u sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije  pripremila je niz poučno edukativnih, izložbenih i pokaznih događaja, koji su započeli u ponedjeljak i trajat će sve do petka. Tako je u utorak u gradu Senju na Pavlinskom trgu upriličena izložba policijske tehnike i opreme te pokazna vježba interventne policije. U srijedu su na gradskom trgu u Otočcu postavljeni izložbeni štandovi s policijskom tehnikom i opremom, što je bila prigoda da se učenici srednje i osnovne škole, kao i djeca iz vrtića „Ciciban“ upoznaju s minsko eksplozivnim tvarima te akcijama „Manje oružja, manje tragedija“ i „Poštujte naše znakove“.

Najradosnija su bila djeca dječjeg vrtića „Ciciban“ Otočac jer su ih policijski službenici darovali knjigama i slikovnicama „Knjigom do osmjeha“. Najviše zanimanja privukli su pripadnici interventne policije koji su pokaznom vježbom pokazali svoje tehničke, fizičke, ali i taktičke vještine koje su u opisu njihovog rada i djelovanja.

U četvrtak će se u Korenici od 09,00 sati upriličiti isti program, dok će u petak u prostorijama PU ličko senjske biti upriličen prijem za obitelji poginulih policijskih službenika, odavanje počasti polaganjem vjenaca kod središnjeg križa na groblju Sv.Marije Magdalene, služenje sv.mise zadušnice u kapelici Sv.Ivana Nepomuka te u 13,00 sati svečana akademija u kinu Korzo. U subotu u 17,00 sati će u gradskoj športskoj dvorani snage u nogometu odmjeriti ekipe PU i Županije ličko senjske. U ponedjeljak počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim pripadnicima policije odat će se ispred spomen obilježja Josipu Joviću u NP Plitvička jezera. U 12,30 sati upriličit će se duhovna obnova i kateheza vlč. Zlatka Sudca u prostorijama interventne policije, a u 14,00 sati uručivanje spomen znački i kratkog naoružanja umirovljenim policijskih službenicima.

Dražen Prša