U priteklom vikendu malo krađe, malo droge, a bajker „letio“ sa 220 km/h

Ilustracija

Iz Policijske uprave ličko-senjskje doznajemo kako je noću 18./19. svibnja 2018. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, nepoznati lopov provalio je u kamper vozilo njemačkih nacionalnih oznaka, iz kojeg je ukrao novac i osobne dokumente, u vlasništvu četiri njemačka državljana.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se jučer u 9.25 sati na autocesti A-1, u smjeru juga, na 175 km kod odmorišta Lički Osik, kada je 59-godišnjak iz Zagreba, upravljajući osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, iz za sada neutvrđenih razloga udario u razdjelnu ogradu od koje se odbio i udario u osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji njemački državljanin. Vozač i 54-godišnja putnica iz osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake teško su ozlijeđeni i zadržani na liječenju, ona u KBC Rijeka, on u KBC Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, na 197 km, kod 51-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.86 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja vozila od 220.5 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Gospić i Zira, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 32-godišnji hrvatski državljanin upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Noćas u Prijeboju, policijski službenici su u redovnoj kontroli prometa, zatekli 26-godišnjaka iz Omiša, u nezakonitom posjedovanju 1.5 grama praškaste materije karakterističnog izgleda za drogu tipa kokain, koja mu je oduzeta uz potvrdu o oduzimanju predmeta.

PULS/L. O.