Foto: JVP Pl. Jezera

Tijekom protekla 24 sata (1./2. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i četiri prometne nesreće. 

Iz apartmana ukrao robu i ruksak

Jučer, 1. kolovoza 2019. godine iz apartmana u Novalji, nepoznati počinitelj otuđio je razne odjevene predmeta i ruksak vlasništvo trojice talijanskih državljana.  

Policija traga za počiniteljem, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U prometnim nesrećama tri teško ozlijeđene osobe

Prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje, Gospića i Otočca. U njima su tri osobe teško i osam osoba lakše ozlijeđene. 

Jučer u 13,50 sati na državnoj cesti 52, u blizini mjesta Homoljac, Općina Plitvička Jezera, dogodila se teška prometna nesreća kada je 69-godišnji nizozemski državljanin upravljajući osobnim automobilom nizozemskih nacionalnih oznaka,  iz smjera Vrhovina u smjeru Korenice, započeo radnju pretjecanja vozila ispred sebe prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjer koja nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti, te je prednjim dijelom svog vozila udario u prednji dio osobnog vozila pulskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnji slovački državljanin.   

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobile su putnice iz oba vozila i zadržane su na daljnjem liječenju u KBC Rijeka,  a lakše vozači oba vozila te još dvoje putnika iz osobnog vozila slovačkih nacionalnih oznaka.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača, 69-godišnjeg nizozemskog  državljanina, biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Noćas, u 2,50 sati u Primorskoj ulici u Novalji, dogodila se teška prometna nesreća kada je 19-godišnjak iz Novalje upravljajući motociklom gospićkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem, te lijevim bočnim dijelom motocikla udario u betonski granični stupić koji razgraničava kolnik ulice i nogostup, te od siline udara pao na tlo. On je teško ozlijeđen i hospitaliziran u Općoj bolnici u Zadru. 

L.O.