Tijekom proteklog vikenda (22.-25. studenog 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Promet

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice i Senja. U njima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 22. studenog u 12.40 sati na dionici državne ceste broj 1, u mjestu Jošani, kada je 67-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom, zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Udbine u smjeru Korenice, te uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i sletio u desno van kolnika. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Dubrava.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Korenice, i Karlobaga.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Korenice i Senja, te držanjem životinja bez nadzora na području Otočca. 

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

L.O./PULS