PU ličko-senjska izvijestila je o jednoj prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Nesreća se dogodila jučer u 15,55 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Ričice, kada je 56-godišnjak iz Splita upravljao teretnim automobilom splitske registracijske oznake, iz smjera Gračaca u smjeru Gospića, i iz za sada neutvrđenog razloga prešao na suprotnu kolničku traku kojom prilikom je prednjim dijelom teretnog automobila udario u prednji dio osobnog automobila zadarske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak iz Gračaca.

Vozač osobnog automobila je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok je vozač teretnog automobila lakše ozlijeđen.

Na A1 uhvaćen vozač kojem je utvrđen 21 prekršaj iz Zakona o radnom vremenu

Jučer u 11,34 sati na autocesti A-1 kod Jadove, u smjeru Zagreba, zaustavljen je teretni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 52-godišnjak iz Čazme, kojemu je kontrolom kartice vozača utvrđen ukupno 21 prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, 21 prekršaj utvrđen je i pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu, te odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlog.

L.O.