Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak, 10. siječnja u 14.15 sati na kolniku državne ceste broj 429, u mjestu Plitvička Jezera, kada je 34-godišnjak iz Rakovice upravljao osobnim automobilom karlovačke registracijske oznake, iz smjera Korenice u smjeru Slunja, te uslijed alkoholiziranosti (1.79 g/kg) izgubio nadzor nad automobilom i sletio ulijevo van kolnika. Vozaču su teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.

Jedna prometna nesreća je s lako ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića, kao i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji kod 68-godišnje hrvatske državljanke (1.99 g/kg). 

L.O.