Policijska uprava ličko-senjska izvijestila je kako je tokom proteklog vikenda evidentirano 16 prometnih nesreća.

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenim osobama a dogodila se u petak, 30. kolovoza u 22 sata u mjestu Dnopolje, kada je 20-godišnjak iz Donjeg Lapca upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Korenice u smjeru Donjeg Lapca, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom, sletio udesno van kolnika i udario u stijenu.

Dvije maloljetne putnice su teško ozlijeđene, dok su vozač, 18-godišnji i maloljetni putnik lakše ozlijeđeni.

Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Senja. U njima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola

Najveća utvrđena brzina kretanja od 214 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 39-godišnji slovački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

L.O./PULS