Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (21. – 24. rujna 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 14 prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Od kolovoza do 18. rujna 2018. godine u Prokikama, Općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 83-godišnjakinje iz Prokika, iz koje je otuđio više litara alkoholnog pića.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga i Gospića. U njima je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 12.40 sati na dionici državne ceste D-8, predio Porat, Općina Karlobag, kada je 46-godišnja slovenska državljanka upravljajući motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u betonski rubnjak uz desni rub kolnika i pala na meki teren. Vozačica je prevezena u Opću bolnicu Zadar, gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 110 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Vranovači (2.63 g/kg) kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina.

PULS