U prometnoj nesreći teško stradala 46-godišnja žena, kod Brinja iz kuće ukraden alkohol

Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (21. – 24. rujna 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 14 prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Od kolovoza do 18. rujna 2018. godine u Prokikama, Općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 83-godišnjakinje iz Prokika, iz koje je otuđio više litara alkoholnog pića.

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga i Gospića. U njima je jedna osoba teško, a dvije lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 12.40 sati na dionici državne ceste D-8, predio Porat, Općina Karlobag, kada je 46-godišnja slovenska državljanka upravljajući motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u betonski rubnjak uz desni rub kolnika i pala na meki teren. Vozačica je prevezena u Opću bolnicu Zadar, gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 110 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Vranovači (2.63 g/kg) kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina.

PULS