U protekla 24 sata četiri kaznena djela i osam prometnih nesreća

Ilustracija

U protekla 24 sata (2./3.kolovoza) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, osam prometnih nesreća, narušavanje javnog reda i mira, te jedna dragovoljna predaja minsko eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad:

Nastavak ispod oglasa

– dva talijanska državljana (31-godišnjakom i 32- godišnjakom), zbog osnova sumnje da su počinili pet kaznenih djela krađe.

Sumnjiče se da su u razdoblju od 14. do 31 srpnja 2018. godine na području Grada Novalje, iz apartmana, te na plaži Zrće otuđili novčanike, novac, mobitele, dokumente, bankovne kartice i nakit, na štetu dva državljana Slovenije, četiri državljana Italije i jednog državljanina Mađarske

Oni su predani pritvorskom nadzorniku PU Zadarske, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Jučer su evidentirane dvije teške krađe i dvije krađe u kojima je nepoznati počinitelj:

–  noću 2./3. kolovoza, u Novalji, na parkiralištu kod plaže Caska, provalio u osobni automobil i otuđio fotoaparat i putne torbe na štetu talijanskog državljanina, a iz apartmana u Novalji, novac na štetu njemačkog državljanina,

–  u Nacionalnom parku Plitvička jezera, iz ruksaka kineskog državljanina otuđio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima,

–   u vremenu od 09,00 do 14,00 sati, u Lovincu,  iz obiteljske kuće, otuđio novac na štetu 81-godišnjakinje s područja Lovinca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Dvije prometne nesreće su sa ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca i Novalje. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene.

PULS