U protekla 24 sata (17./18. srpnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i devet prometnih nesreća.

U vremenu od 16. lipnja do 17. srpnja 2019. godine u mjestu Drenovac Radučki, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću iz koje nije ništa otuđio i u podrum iz kojeg je otuđio motornu kosilicu i motornu pilu, u vlasništvu 68-godišnjakinje iz Maribora. 

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se jučer u 11.30 sati na dionici državne ceste broj 1, u mjestu Ličko Petrovo Selo, kada 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljajući osobnim automobilom bosanskohercegovačke nacionalne oznake, prilikom uključivanja u promet sa parkirališta nije propustio sva vozila koja su se propisno kretala kolnikom državne ceste, te je na njegovu prednju lijevu bočnu stranu udarilo teretno vozilo s priključenom poluprikolicom, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojima je upravljao 29-godišnjak iz Zagreba.

 Vozač osobnog automobila je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja, gdje je jedna osoba teško ozlijeđena i na području Novalje gdje je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Motociklistica teško ozlijeđena

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 10.45 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Živi Bunari, kada se 36-godišnja državljanka Austrije upravljajući motociklom austrijske nacionalne oznake iz pravca Zadra u pravcu Senja, nije držala dovoljnog razmaka dok se kretala u koloni i prednjim dijelom svog motocikla udarila u zadnji dio motocikla austrijske nacionalne oznake kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Austrije. U prometnoj nesreći vozačica motocikla se teško ozlijedila.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje , Otočca i Senja.

L.O./PULS