U prvom tjednu od ponovnog otvaranja, u NP Plitvička jezera „padaju“ rekordi!!!

Sublimiraju se turistički rezultati prvih sedam dana i prvoga vikenda nakon popuštanja korona-mjera. Doznajemo kako je u  NP Plitvička jezera previše dobrih utisaka. Glasnogovornik Ognjen Borčić još je jednom dokazao svoj optimizam.

-Kako smo i vjerovali rezultati su iznad očekivanja. U prvom tjednu od popuštanja epidemioloških mjera mi smo ostvarili preko 15 tisuća posjeta! Najvažnije je to što su naši gosti prezadovoljni, baš kao i svih 668 zaposlenika ove ustanove. Zanimanje na Plitvička jezera kao da je odjednom  „buknulo“, sve je više upita, sve ulaznice  putem online kupnje za sljedeći vikend već su rasprodane. Budući da su nukleus našega postojanja prije svega zaštita, održiva i pozitivna eksploatacija ovog zaštićenog područja, na ovaj se način zaokružuje naša misija, rekao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Do 25. svibnja potrajat će redovna godišnja promo-akcija „Proljeće na Plitvicama“ kada posjetitelji po osjetno nižim cijenama mogu uživati u najstarijem i svakako najljepšem nacionalnom parku U Hrvatskoj. Otvaranje državnih granica nekoliko zemalja EU samo su dodatak optimizmu kako u turističkom smislu 2020. godina svakako nije izgubljena.

M.S.