„U ritmu glagoljice. Uhvati ritam!“ u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju

Budući je starohrvatsko pismo glagoljica važan simbol senjskog i hrvatskog identiteta i treba ju poznavati, u okviru manifestacije Dani glagoljice u Senju, u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, održan je Projektni dan: „U ritmu glagoljice. Uhvati ritam!“

Program predstavljanja glagoljice osmislile su i realizirale prof. Ana Lukin i prof. Tamara Farkaš, pri čemu su na zabavan i poučan način učenici na radionicama povezali glagoljsko pismo sa senjskom kulturnom, književnom i glazbenom baštinom. Svojim kreativnim i zanimljivim radovima učenici su ukrasili prostor i pano svoje škole, a kroz kviz su pokazali kako su u mogućnosti naučeno primijeniti i na zabavan način.

Nastavak ispod oglasa

Radionice su održane u prostorima osnovne škole, program je nastavljen u  prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva u Senju gdje je održano i predstavljanje knjižice „Senjske književne šetnje – Vjenceslav Novak“. Ovaj projekt ima za cilj na zanimljiv i kreativan način čitatelja provesti kroz život i djelo Vjenceslava Novaka, a radovi učenika sadržani u ovom biltenu nastali su pod vodstvom prof. Ane Nekić, ujedno glavne urednice izdanja. Kroz polusatni zanimljivi i nadasve atraktivni program senjski su učenici  čitajući, recitirajući, glumeći i svirajući, podsjetili publiku na veličinu i važnost lika i djela ovog velikog senjskog i hrvatskog književnika.

L.O.