U senjskoj razvojnoj agenciji otvoren EE info ured

3
Senjska Razvojna agencija
Senjska Razvojna agencija

U Razvojnoj agenciji Senj, u zgradi Gradske uprave otvoren je EE info ured u kojem će građani moći dobiti informacije o učinkovitom trošenju energije. Na svečanom otvorenju okupljenima su se obratili zamjenik gradonačelnika Miroslav Prpić, dr.med., koordinatorica UNDP-a na provođenju projekta gospodarenja energijom Jelena Atlić McColgan, te voditeljica EE ureda u Senju, certificirana energetska savjetnica Jelena Nekić, dipl.ing.

Otvaranje EE ureda dio je ukupnih aktivnosti Grada Senja u provođenju Nacionalnog projekta pod nazivom Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (tzv. SGE projekt), a kojeg provode Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Program UN za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Globalni fond za okoliš.

Oglas

 U EE ured građani mogu doći po savjet i preporuku o energetskoj efikasnosti svog doma, proučiti edukativne plakate te dobiti informativno – edukativne brošure. Ured će za sada raditi srijedom od 7.30 do 10 sati.

Grad Senj se je potpisivanjem Pisma namjere s UNDP-om, a na inicijativnu i pod koordinacijom Razvojne agencije Senj, aktivno uključio u provedbu SGE projekta. Tako je u svim objektima, koji su u vlasništvu ili pod upravljanjem Grada Senja u tijeku analiza potrošnje energenata, čime Grad vlastitom aktivnošću pruža pozitivan primjer građanima i poslovnim subjektima da i sami počnu efikasno koristiti energiju.

A.P.