Brdsko-biciklistički klub Senj (BBK Senj) organizator je prve virtualne brdske biciklističke utrke u Hrvatskoj, koja će se održati u Senju, s početkom 27. lipnja 2020. i trajanjem do 31. listopada 2020. Ovo je novi koncept virtualne utrke u Hrvatskoj: svaki natjecatelj sudjeluje pojedinačno ili u malim skupinama i mjeri svoj učinak gps trackerom ili aplikacijom. Rezultati se prenose na web stranici zavizan.wixsite.com/challenge na kojoj su vidljivi svim sudionicima. Utrka duga 38 kilometara, s usponom od 1650 metara počinje u srednjovjekovnom gradu Senju i završetkom u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, a nudi prekrasan pogled na planine, obalu i otoke.

BBK Senj posljednjih 20 godina organizira najveću jednodnevnu brdsku biciklističku utrku u Hrvatskoj “Uspon na Zavižan”, koja je svake godine okupljala više 300 hrvatskih i stranih sudionika u Senju. Nažalost, zbog epidemije koronavirusa utrka je ove godine otkazana.

“Međutim, željeli smo ipak organizirati događaj koji bicikliste dovodi do Zavižana uz pridržavanje pravila o socijalnoj distance i tako je nastala ideja o prvoj  virtualnoj utrci. Na Zavižan Challenge-u očekujemo više od 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te vjerujemo da će projekt značajno doprinijeti obogaćivanju turističke ponude ovog dijela Jadrana i privlačenju domaćih i stranih turista sklonih aktivnom odmoru”, kazao je Dario Štokić, predsjednik BBK Senj.

Projekt “Zavižan Challenge 2020 powered by E.ON” zasnovan je na tri ideje: Inovacija (koncept virtualne utrke), Energija (napor svakog sudionika da dođe do cilja) i Održivost (biciklizam i Nacionalni park Sjeverni Velebit, koji je naš partner). Iste vrijednosti u svojem poslovanju podržava i dijeli glavni sponzor utrke – E.ON, jedna od vodećih energetskih tvrtki u Hrvatskoj. Pokrovitelji utrke su i Nacionalni park Sjeverni Velebit, Turistička zajednica grada Senja i Grad Senj.

Za više informacija o utrci i za prijave, posjetite zavizan.wixsite.com/challenge.

L.O.