U Senju fritaja od 700 jaja

Foto: M. Filipović

U sklopu obilježavanja „Festivala od rožicov“ koja je održana u organizaciji Turističke zajednice Grada Senja i Udruge „Point“ posebnu pozornost izazvala je nesvakidašnja priprema fritaje od jaja.
U tavi promjera 2 metra, vlasnik tvrtke „Eskluziva“ d.o.o iz Novog Vinodolskog Loren Jovanović uz pomoć senjskih domaćica i turista spremio je fritaju od 700 jaja. Fritaji je dodao i 15 kg šparoga, 5 kg pršuta, 3 kg pancete, sezama i čili paprike.
„Bilo je zaista zanimljivo, veselo i u pravom smislu riječi poučno za sve nas zajedno spremati fritaju od jaja. Pogotovo jer su nam senjske domaćice u pregačama razbijale jaja, njima su se priključili brojni domaćini kako i oduševljeni turisti, što je na kraju rezultiralo da su sa velikim veslima mutili odnosno miješali jaja. Fritaja da joj nema kraja „ – kazao je Loren Jovanović.
U sat vremena planulo je 250 porcija fritaje koja se prodavala po simboličnih 20 kuna.
U sklopu „Festivala od rožicov“ predstavili su se proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske, koji su ponudili razne vrste cvijeća, sadnica, sezonskog bilja i vrtnog programa. Bila je to prigoda da brojni posjetitelji saznaju korisne savjete o uzgoju i njezi biljaka te uređenju vrta.
D. Prša/Foto: M. Filipović