Dom zdravlja Senj pozvao je stanovnike i turiste na oprez zbog visoke temperature zraka koja je već jutros u šest sati premašila 30 Celzijevih stupnjeva, stavljajući taj grad u sam vrh najvrućih gradova u Hrvatskoj. Zamjenica ravnatelja Mira Biondić Tomljanović rekla je Hini da su u posljednje vrijeme zabilježili slučaj sunčanice kod djeteta, slučajeve malaksalosti, kolapsa i povećan broj srčanih udara, ali ne i toplinski udar.

Savjet građanima da ne izlaze od 11 do 17
Biondić Tomljanović savjetuje građanima da ne izlaze na otvoreno bez prijeke potrebe, posebice u periodu od 11 do 17 sati jer tako visoke temperature mogu izazvati malaksalost, ali i toplinski udar. U Senju je, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u petak u šest sati ujutro izmjereno 30.4 Celzijevih stupnjeva, što je bila najviša temperatura izmjerena u Hrvatskoj.

Zamjenica ravnatelja senjskog Doma zdravlja izvijestila je da Senj bilježi porast broja oboljelih od koronavirusa te je pozvala stanovnike na oprez s obzirom na to da se tu bolest puno teže podnosi u okolnostima toplinskog vala.

L.o./H