U Senju održani Dani gljiva i natjecanje u kuhanju kotlića

0

Na Pavlinskom trgu (Potoku) u Senju održana je turističko-gastronomska manifestacija Dani gljiva u sklopu koje je održano natjecanje gradskih ustanova i institucija u kuhanju gulaša s gljivama.

Natjecalo se deset ekipa kuhara: Turistička zajednica grada Senja, Gradski muzej Senj, Dječji vrtić Travica, Javna vatrogasna postrojba grada Senja, Centar za socijalnu skrb, Pučko otvoreno učilište Milutina Cihlara Nehajeva Senj, Gradsko komunalno društvo, Radio Senj i Gradska uprava, a izvan konkurencije kuhali su Voljen Grbac i Matej Prpić. Dok su ekipe kuhale, zainteresirani gosti mogli su razgledati štandove s gljivama te posjetiti stručno predavanje u Gradskoj knjižnici, koje je održao Petar Grubišić, član Udruge gljivara „Ožujka“ iz Rijeke.

Oglas

Ekipe su kuhale dva sata uz podršku brojnih posjetitelja, među kojima je bio i gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina.

Žiri je nakon dvosatnog kuhanja probao gulaše i donio odluke: treće mjesto na natjecanju u kuhanju kotlića osvojila je ekipa Gradskog komunalnog društva, drugo mjesto pripalo je Pučkom otvorenom učilištu, a prvo je mjesto osvojio Radio Senj.

Subotnje jutro na Potoku tako su obilježili fini mirisi, a uz dobru hranu, vino, smijeh i glazbu Tamburaškog sastava Arija zabave nije nedostajalo te je tako Senj ponovno pokazao da živi i izvan ljetne sezone, o čemu svjedoče i brojni gosti i posjetitelji, koji su imali prilike kušati gulaše naših ekipa.

Ekipe su kuhale sa srcem, zbog druženja i smijeha, a poručile su da se tradicija mora nastaviti te da sljedeće godine dolaze s još boljim receptima.

G.S./Foto: Zoran Hapčo-Pika