SENJ – Sinoć je pod predsjedavanjem Presjednika ličko-senjskog županijskog vijeća HSP AS Mira Matijevića u restoranu “Hacijenda” osnovana Podružnica Senj,  šesta u ličko-senjskoj županiji. Sjednici su nazočili dopredsjednik stranke Dr. Ivan Kirin i tajnica ličko-senjskog županijskog vijeća Slavica Rožič. Koordinator za grad Senj Željko Prpić predstavio je listu kandidata. Dr. Ivan Kirin je pozdravio nazočne i u dužem govoru ih upoznao sa poviješću pravaštva i naukom Dr. Ante Starčevića, a nakon toga se prišlo glasovanju. Za predsjednika HSP AS Podružnice Senj izabran je Mile Šojat Moka, dopredsjednici su Željko Prpić i Josip Massarini. Tajnica je Marija Sučić, a razničar Josip Tomljanović. Čestitajući izabranima, predsjednik županijskog vijeća Miro Matijević je naglasio da današnji dan, Veliki petak nije izabran slučajno za osnivanje podružnice već se tim danom htjelo naglasiti stanje u kojem se Lika i Hrvatska danas nalaze. Patnja i poniženje koje mora završiti. Zbog toga, baš na današnji dan želimo označiti početak predizborne kampanje za lokalne izbore. Naša će stranka biti nositelj promjena. Matijević je siguran da ovaj put narod neće ponovo pogriješiti kao nekada davno, već da će znati izabrati između slobodnog života, prosperiteta, budućnosti i ljubavi prema domovini koji mi nudimo i baraba koji su narod prepustili na milost i nemilost korupciji i skupinama kriminalaca.

– Barabe se suspendirali hrvatski zakoni i Ustav, baraba koje u Lici uništavaju proizvodnju, a sav novac ulažu u objekte koji uglavnom ne služe ničemu već su samo paravan za pljačke, kazao je Matijević.

Sve koji imalo sumnjaju, podsjetio je da su u listopadu kada je preuzeo vođenje stranke, stranka na području Like brojala tri člana, a sada već ima
šest podružnica i u tijeku je osnivanje dviju novih. U odnosu na broj registriranih članova rekao je, članova ima barem četiri puta više, ali su prisiljeni biti u “ilegali” zbog straha od odmazde HDZ-ove vlasti i gubitka posla žena ili djece. Praksa koju će HSP AS iduće godine kada pobjedi na izborima prekinuti i uvesti u Liku je kriterij kvalitete i odgovornosti. Predstavio je nazočne članove iz Studentskog Zbora Gacke iz Otočca, te osnivača Zbora i bivšeg predsjednika Antu Fumića koji je procijenivši da domovina traži pomoć poštenih i samozatajnih, nakon višemjesečnih analiza kome vjerovati, odlučio pristupiti upravo stranci HSP AS.  Naglašeno  je da postoje indicije da se stranci pridružuje veći broj mladih ljudi koji je prepoznao priliku u stranci koja nudi priliku mladima, i sve ono što trenutno nemaju a trebali bi imati. Da sami uzmu budućnost u svoje ruke.

To, kao i desetak mladih koji su sinoć u Senju potpisali pristupnice označava da pravaštvom pušu svježi vjetrovi, da se na hrvatskoj desnici nešto događa. Mi pravaštvo nećemo koristiti prigodničarski ili kao opravdanje za primitivizam, već ću inzistirati da našim članovima uvijek aktualni nauk Ante Starčevića i pravaštvo moraju biti način života, završio je Miro Matijević.

LO