U Senju otvorena izložba Zorana Hapče „Vratili se Uskoci kući“

U sklopu Uskočkih dana, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Senja i Gradske knjižnice Senj  proteklog vikenda otvorena je u senjskoj knjižnici prigodna izložba fotografija pod nazivom „Vratili se Uskoci kući – sa snimanja HRT-ove serije Doba uskoka u Senju“ autora Zorana Hapče.

-Ima li ljepšeg načina da zaokružimo ove Uskočke dane u znaku kojih naš Senj diše ovog vikenda, nego umjetnošću i to tematsko vezanom za naše hrabre ratnike na koje smo mi Senjani silno ponosni. Zahvaljujući HRT-u podvizi naših uskoka doživjet će uskoro raskošnu ekranizaciju, a dio serijala Doba uskoka, snimao se proljetos u gradu pod Nehajem.

Nastavak ispod oglasa

Izložba „Vratili se uskoci kući“ obuhvaća 60 velikih fotografija koje zorno i dokumentarno prate svih 6 dana koje su ekipa i glumci te statisti serije Doba uskoka proveli u našem gradu.

Cilj ove izložbe je promocija Senja i njegovog kulturno-povijesnog nasljeđa te promocija serije Doba uskoka čije je snimanje izazvalo veliku radost i zanimanje među građanima, ali i ponos jer okosnica serijala su slavni uskoci i Senj – grad koji je gotovo cijelo jedno stoljeće prkosio velikim europskim silama, rekla je uvodno moderatorica otvorenja i ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić.

Uz uživanje u divnim fotokadrovima uskoka, brodovlja i grada, publika je mogla čuti i pročitati brojne zanimljivosti vezane za sam serijal te za snimanje u Senju.

Okupljenima se obratio te zahvalio autor Hapčo, dugogodišnji i revni fotokroničar događaja u gradu pod Nehajem, a izložbu je otvorio direktor senjskog TZ-a Viktor Samaržija izrazivši zadovoljstvo što su se i ovom izložbom kao i cjelokupnim bogatim programom Uskočkih dana uskoci zaista vratili svojoj kući, svome Senju koji se njima diči. Program otvorenja prigodnim su nastupima oplemenili VIS Bonaca i Mirko Nerat te ansambl Holloenek Hungarica iz Mađarske. Izložba će biti postavljena u senjskoj knjižnici cijelo ljeto, sve do 1. rujna i može se razgledati u radno vrijeme ustanove.

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje autoru Zoranu Hapči, suorganizatorima Turističkoj zajednici Grada Senja, glazbenicima VIS-u Bonaca i Mirku Neratu te ansamblu Holloenek Hungarica te i sugrađanima na dolasku i ugodnom druženju.

L.O./G.S.