Gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina potpisao je sa 5 novih djelatnika ugovore o radu na određeno vrijeme temeljem mjere aktivne politike zapošljavanja Javni radovi – „(O)ČUVAJMO PARK NEHAJ 2019.“ Projekt provodi Grad Senj u partnerstvu s GKD Senj d.o.o., a uz podršku Ustanove za razvoj Grada Senja.

Program javnih radova financira Hrvatski zavod za zapošljavanje u iznosu od 128.941,50 kn (100% financiranje). Javni rad je mjera čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica ili organizacije civilnog društva.  Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada. Poslovi djelatnika uključuju radove održavanja čistoće, zelenih površina i hortikulture, radove na održavanju šljunčanih staza, na izdvojenim mjestima u funkciji turističke sezone te promicanje kulturne baštine.

Gradonačelnik Sanjin Rukavina poželio je okupljenima puno uspjeha u radu, nakon čega je potpisano pet ugovora s korisnicima.

Potpisivanju su nazočili i direktor Gradskog komunalnog društva Senj d. o. o. Bruno Brozičević i pomoćnik direktora Toni Žunić te ravnatelj Ustanove za razvoj Grada Senja Vedran Ažić.

L.O./GS