U Senju puše bura od 140 km/h!!!

Prvi snijeg ove sezone naogvijestio je i prve probleme u cestovnom prometu. Niske temperature zraka i  mjestimice ugaženi snijeg preko planinskih prijevoja opet su aktualizirale pitanja održavanja najvažnijih prometnica kroz Ličko-senjsku županiju. Sudeći prema realiziranim pripremama problema ipak ne bi trebalo biti. Županijska uprava za ceste Ličko-senjske županije djeluje na području Ličko-senjske županije, na način da upravlja, gradi i održava javne ceste u ukupnoj dužini od 1.138,27 km, od toga cca. 500 km spada u županijske ceste, a preostale su  lokalne ceste. Zima je gotovo započela, a ravnatelj ŽUC-a dipl. ing. Luka Matijević tvrdi kako nema razloga za zabrinutost.

-Na vrijeme se realiziraju i pripremaju svi dokumenti, programi i planovi za održavanje cesta. Sukladno tome ŽUC određuje  dinamiku i prioritete, odnosno dionice koje održavaju zimske službe poduzeća „Lika ceste“. Također distribuiramo i posipala (sol) za ceste koje preuzimaju ekipe Lika cesta i s njima posipaju kolnike. Ovo je već godinama uhodana suradnja i uvjeren sam da i ovu zimsku sezonu dočekujemo  potpuno spremni za najteže zadaća održavanja prometnica, rekao nam je ravnatelj ŽUC-a Luka Matijević. Ove optimistične najave ipak je jednim dijelom  „demantiralo“-nevrijeme!

Nastavak ispod oglasa

Snijeg koji danas bez prestanka pada u cijeloj Lici angažirao je većinu strojeva i dežurnih ekipa Zimske službe. Zbog niskih temperatura, ugažena snijega na kolnicima i povremenih udara bure promet se otežano  odvija preko prijevoja Baške Oštarije, Ljubovo i Vratnik. Bura je na D-1 kod Korenice već  stvorila probleme zbog mjestimičnih snježnih nanosa, iako ekipe zimskih službi nastoje dionicu od Plitvičkih jezera do  Korenice održati prohodnom. Od  danas poslijepodne zbog jake bure zatvoren je i tunel Sveti Rok. Bura je zatvorila promet na dionici Jadranske magistrale od Crikvenice do Sv. Marije Magdalene kod Karlobaga. Kod Senja bura na mahove puše brzinom od 140 km/h!

M.S.