U šest prometnih nesreća ozlijeđeno 10 ljudi

Tijekom proteklog vikenda (14. do 17. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 11 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i tri nedozvoljena glisiranja.  

U subotu, 15. kolovoza nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt u Brnju iz kojeg je otuđio novčanik vlasništvo pravne osobe iz Brinja. Na području Nacionalnog parka Plitvička Jezera nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima iz ruksaka vlasništvo 42-godišnjeg državljanina Njemačke.

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Šest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Novalje, Korenice i Senja. U njima je 10 osoba lakše ozlijeđeno.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je noćas, 16./17. kolovoza, u Novalji, kod 26-godišnjeg državljanina Francuske (2.20 g/kg). Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Gospića i Korenice. Protiv počinitelja biti će podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.    

Nedozvoljeno glisiranje

Tijekom vikenda policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju  (unutar 300 metara od obale), zatekli troje stranih (dva državljana Mađarske i jedan Poljske), kojima je zbog utvrđenog prekršaja izdan obavezni prekršajni nalog.

L.O./PULS