U spomen na Senjske žrtve od,  kada su bez ijednog povoda žandari Kraljevine Jugoslavije pucali na skupinu mladih Gospićana i ubili šest mladića i jednu djevojku, održana je danas komemoracija na njihovu zadnjem počivalištu.

U groblju Sv. Marije Magdalene žrtvama toga bezumlja poklonili su se predstavnici Ličko-senjske županije, Grada Gospića, predstavnici udruga i javnih poduzeća.

U ime Ličko-senjske županije vijenac su položili župan Darko Milinović i predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Ličko-senjske županije Josip Dragičević, a u ime Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević i predsjednik GV Petar Radošević s najbližim suradnicima. Izaslanstvo Grada Gospića je na početku komemoracije položilo vijenac na obiteljsku grobnicu obitelji Bevandić čiji je sin Nikola također ubijen u Senju.

Pri povratku kamionom iz Senja  u Gospić toga su dana  iz zasjede ubijeni: Tome Nikšić, Nikola Bevandić, Marko Smolčić, Katica Tonković i Frane Jelača, dok su teško ranjeni istoga dana podlegli ranama Jakov Milković i Pere Frković. Sve žrtve bile su u dobi od 20 do 25 godina. Iako su se znali nalogodavci i izvršitelji ovoga masakra, za ovaj zločin nitko nije odgovarao. Zločin je bio inspiriran političkim razlozima jer su sve žrtve bile članovi HSS-a i hrvatske nacionalnosti.

L.O.