U Smiljanu održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

U Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom blagdana Dana Grada Gospića i blagdana sv. Marije Magdalene. Pozdravljajući nazočne predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević zasebno je istaknuo biskupa gospićko-senjskog mons. Zdenka Križića, državnu tajnicu Katicu Prpić, župana ličko-senjskog  dr. Darka Milinovića, kao i brojne predstavnike Gradova i Općina sa ovih prostora. Radošević je također istaknuo kako je ovo zadnja svečana sjednica ovoga tijela jer već naredne godine stižu novi lokalni izbori.

Gradonačelnik Karlo Starčević nahvalio je brojne projekte koji su realizirani tijekom trogodišnjeg mandata ove gradske vlasti. Neke je realizirao Grad Gospić, a mnogi u suradnji s drugim institucijama i ustanovama. Kao i obično, gradonačelnik se obrušio na „neke medije“, naglašavajući pri tome što mu se već tri godine spočitava nikada završena Budačka ulica koja zapravo niti nije obveza Grada Gospića. Očito je zaboravio kako je na vlast došao upravo s obećanjima o hitnoj obnovi te ulice, kao i o otvaranju po 500 radnih mjesta na godinu.

Nastavak ispod oglasa

Dr. Milinović:“Važni su rezultati, a ne boje političkog dresa“!

Budući je riječ o svečanoj sjednici župan dr. Darko Milinović istaknuo je suradnju s Gradom Gospićem tijekom koje su uvijek realizirani kvalitetni projekti.

-Nikada ne zaboravimo da se na ovim prostorima uvijek pisala povijest. Nekad lička, nekad hrvatske, pa europska i svijetska. Ovdje se branila zapadna kultura. Još od čuvene Krbavske bitke, preko mnogih nastojanja naših predaka da Ličani žive slobodno i dostojanstveno. Zadnji veliki povijesni ispit bio je Domovinski rat. Nije se Gospić slučajno našao na suludoj granici Velike Srbije, na liniji Virovitica-Karlovac-Gospić-Karlobag. Tome je na put stao upravo Gospić. Moram danas reći da sam ponosan na sve i jedan projekt koji je realiziran u vašem mandatu gradonačelniče, kao  i u mojem mandatu. Nas dvojica „nosimo različite političke dresove“, ali smo suradnjom dokazali da su ispred svega interesi građana Gospića i ove županije. Spomenimo samo Razvojni centar Ličko-senjske županije vrijedan preko 25 milijuna kuna. Svi mi došli smo na „kormilo broda“ koji se zove Županija, Gradovi i Općine. Kao kapetani nismo niti mogli znati da će nas dočekati nemirno more poput ove epidemije. Pred nama je deset mjeseci sutavnog rada i „kormilarenja“ da na najbolji način prebordimo ovu korona krizu. Sigurna luka znači da nastavimo s mnogim projektima koje smo započeli, naglasio je župan Milinović.

Povodom Dana Grada Gospića večeras su dodijeljene nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama. Nagradu za životno djelo dobio je dr. Drago Ratković, dugogodišnji liječnik u Općoj bolnici Gospića. Nagrada Grada Gospića pripala je prof. Mihovilu Bogoslavu Matkoviću za doprinos vezan uz promicanje lika i djeladr. Ante Starčevića. Na prijedlog vijećnika priznanje je dobio Odjel za nastavničke studije u Gospiću-Sveučilišta u Zadru. Priznanje je primila pročelnica dr. sc. Sanja Vrcić Mataija. Vijeće Mjesnog odbora Široka Kula za priznanje je predložilo HKUD Široka Kula za promicanje tradicije i bogate baštine svojega kraja. Dr. sc. Joso Vrkljan dobitnik je priznanja za unapređenje obrazovanja i razvoj lovstva na području grada Gospića. U ime nagrađenih zahvalio se dr. Drago Ratković.

L.O.