Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu bio je danas domaćin nekoliko zanimljivih radionica. Ekipu tehničkih znalaca i lumena iz Zadra u Liku je poveo Željko Vidović, predstavnik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i ujedno predsjednik Društva informatičara Zadra. Za novo stvorenu suradnju zadrana i gospićana kriv je –facebook.

-Sa predstavnicima Zajednice tehničke kulture Gospić upoznali smo se prije mjesec dana putem facebook i tada nas je kolegica Paula Perković iz Gospića pozvala da ovdje održimo radionice. Nikola Tesla je ishodište svega. Odavde su krenule ideje o el. energiji, radio valovima i svega onoga što mi danas koristimo. Danas smo pripremili četiri radionice. Prva je ARG, ili amaterska radio goniometrija. Lika ima radio-klub, ali je slabo  aktivan. Svoje radionice će pokušati realizirati naše Društvo informatičara. Radimo i na radio-građanskom valu (CB) kojega vodi kolega Marijan Pezelj, predsjednik Radio-kluba „Donat“. Zadnja radionica je maketarstvo, odnosno modelarstvo. Naglasit ću raketno modelarstvo, vid stvaralaštva koji u Lici uopće ne postoji, istaknuo je Vidović.

Zajednica tehničke kulture Gospić i predsjednica Paula Perković također najavljuje održavanje svojih radionica i prezentacije rezultata rada svojih članova  kako bi  s njima upoznali širu publiku.

GS press/L.O.