U Štikadi ostavio zatočene štence da uginu od gladi!

Prema podacima Policijske uprave ličko-senjske u protekla 24 sata  na tome području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, tri prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Štikade zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja. On se sumnjiči da je početkom lipnja 2020. godine u prizemlje svoje obiteljske kuće u Štikadi, zatvorio ženku psa starosti 3 godine koja je nakon toga okotila i četiri psića, a on nije vodio brigu o njima te im nije osigurao adekvatnu količinu hrane i vode uslijed čega su u vremenu od 1. do 21. srpnja 2020. godine svi uginuli.

Nastavak ispod oglasa

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

U srijedu, 22. srpnja 2020. godine na području sela Visuć, Općina Udbina, nepoznati počinitelj je povadio iz zemlje 300 željeznih stupića u vlasništvu 32-godišnjaka iz Udbine i oštetio žicu između tih stupića, koji su tamo bili postavljeni kako bi se ogradila zemlja za ispašu domaćih životinja.

Noću 22./23. srpnja 2020. godine u mjestu Prokike, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću i dvije dvorišne zgrade u vlasništvu 67-godišnjakinje iz Rijeke, iz kojih nije ništa otuđio. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer se dogodila jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom u 20 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Brušane, kada je 50-godišnja državljanka Slovačke upravljala motociklom slovačke nacionalne oznake iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga. Uslijed neprilagođene brzine kretanja ulaskom u desni zavoj izgubila nadzor nad motociklom, te pala i udarila u prednji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak iz Gospića. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Jučer su policijski službenici u redovnoj kontroli prometa u 19.50 sati u Gospiću zatekli 26-godišnjaka s područja Grada Gospića, kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (2,26 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

U 23.10 sati u mjestu Vidalići, zatekli 48-godišnjeg slovenskog državljanina kako pod utjecajem alkohola (2.08 g/kg) upravlja četverociklom. On će uz optužni prijedlog biti doveden na nadležni sud.

PULS/L. O.