U što je potrošeno 2 milijuna kuna koje je Radošević zatekao pri preuzimanju Usluge?

Direktor gospićke Usluge Dario Radošević kazao je da se politika uplela kada je Gradsko vijeće odbilo suglasnost za zaduženja firme koju vodi, iako sam priznaje da je u stanje računa u minusu. Dobro upućeni izvori iz HDZ – a smatraju da je direktor Radošević mogao kako nalaže statut kratkoročno zadužiti firmu bez Gradskog vijeća, a ako bi se radilo o dugoročnom zaduženju, onda bi trebao njihovo odobrenje.

Radošević koji je politički postavljen hoće povećati cijenu vode 50%

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Radošević tvrdi da je politika uplela svoje prste u ovu odluku, jedino “političko” u svemu je njegovo imenovanje na mjesto direktora. To je barem svima jasno. U oči upada i povećanja cijene vode za nevjerojatnih 50 %. Neki tvrde da je protiv poskupljenja vode bio i gradonačelnik Starčević.

Sporna nabavka novog programa koji košta 100 tisuća kuna

Među brojnim odlukama koje je donio direktor Radošević, u oko upada nabavljanje novog programa informatizacije koji godišnje navodno košta oko 100 tisuća kuna, a kojim je zamijenjen stari program koji je dobro funkcionirao, a koštao je deset puta manje.  Naš izvor iz Usluge tvrdi kako se pored ostalog išlo u nabavku stroja za pakiranje pošte, pa iz tog razloga nisu mogle biti isplaćene božićnice.

U što je potrošeno 2 milijuna kuna koje je Radošević zatekao pri preuzimanju firme?

Hoće li građani ovoga grada snositi posljedice na svom džepu zbog pogrešnih odluka, ostaje za vidjeti. Postavlja se pitanje, je li zatraženo zaduženje potrebno za tekuće poslovanje kako su izvijestili, odnosno, odnosi li se to i na plaće, te hoće li doći do problema s njihovim isplatama?

Ono što je bitno napomenuti da je u trenutku kada je Radošević preuzeo Uslugu, na računu firme bilo oko 2 milijuna kuna.

L.O.