OTOČAC – I ove godine, 28. lipnja održat će se sada već tradicionalna „ 8. Baraknijada“, biciklijada koju organizira Biciklistički klub „Barkan“ – Otočac. Pravo nastupa za natjecateljsku i rekreativnu vožnju imaju svi od 7 do 77 godina. Mlađi od 15 godina mogu sudjelovati na biciklijadi uz pismeno odobrenje roditelja. Mjesto okupljanja je u središnjemu gradskom parku u Otočcu. Okupljanje svih sudionika je od 14:00 do 16:45 sati kada je podjela startnih brojeva.
Startnina iznosi 60,00 kn i uplaćuje se prilikom podizanja startnih brojeva, članovi BK „Barkan“ i djeca (ne-članovi BK Barkan) do 15 godina startninu plaćaju 30,00 kn.
Start utrka započinje s Trga dr. Franje Tuđmana u Gradskom parku ispred zgrade Hrvatskog radio Otočca.
Start NATJECATELJSKE utrke (33,5 km) je u 17:00 sati.
Start REKREATIVNE vožnje (13 km) uz pratnju je u 17:15 sati.
Za natjecatelje bit će osigurana medicinska pomoć, tehničku pomoć, zajednička večera nakon utrke, okrjepu na stazi te poklon majica.
Prva ruta od 33,5 km spoj je dijela Barkanove staze i dijela staze Tri jezera, uz podjednak omjer asfaltiranog i makadamskog dijela rute (50:50). Budući da se radi o kružnoj turi i ove godine start i cilj su na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade Hrvatskog radija Otočac.
Druga ruta, rekreativna, mala Barkanova staza ukupne je dužine 13 km, prolazi dolinom Gacke i prati tok rijeke Gacke do naselja Prozor i crkve Sv. Križa, vozi se samo asfaltiranim dijelom rute uz osigurano vođenje/pratnju. Budući da se radi o kružnoj turi start i cilj su na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade Hrvatskog radija Otočac, 15 min. nakon starta natjecateljske vožnje.
U večernjim satima nakon utrke je druženje i zabava u gradskom parku uz TS Razbijači čaša. Pokrovitelj biciklijade je Zajednica sportskih udruga grada Otočca.

Dražen Prša