U subotu svi u Brinje

Bit će ovo šesta godina da se u Brinju održava okupljanje bendova koji su u ona davna, kažu lijepa vremena, žarili i palili Likom, i to osamdesetih godina, koji će u sklopu zabavne večeri pod nazivom „Osamdesete su bile godine“ okupiti nekadašnje bendove, i to njih 6 (šest), „Bijele oblake“, „TNT“, Pikovu damu“, „Likose“, “Levante“, „Top Gun“ i pokazati da i danas mogu zapaliti sjećanja, uspomene i vratiti nas u ona lijepa vremena, kad su mnogi od „prohodali“ prve plesne korake, zaljubili se i stvorili neka nova, neraskidiva prijateljstva. Bila su to vremena, da podsjetimo neke generacije koje su stasale poslije rata, kada se na takve plesnjake išlo puna srca, kada se plesalo do zore, i kada su se priče o plesnoj večeri prepričavale sa smijehom, uzdasima i očekivanjima idućeg plesnjaka koji su se mahom održavali u društvenim domovima.
Koliko su očekivanja i prepričavanja o nadolazećoj suboti 2. srpnja najbolje govore dijeljenja poziva preko društvenih mreža, mobitela i skupljanja starih prijatelja da se okupe na Pisti podno Sokolca u Brinju i bar tu večer pokušaju se vratiti u 80-te godine, u vrijeme mladosti, radosti, prvih ljubavi i svega onog što je to doba činilo posebnim.

Te subote, 02. Srpnja, u organizaciji Turističke zajednice Općine Brinje organizira se i “1. Brinje Bike 2016.”, odnosno svečano otvaranje biciklističkih staza sa početkom u 11,00 sati započet će biciklijada, a sve u svrhu promocije biciklističke staze prve u povijesti biciklizma u Brinju. Vozit će se staza od 30 km. Okupljanje je u 10:00 sati kod parkinga Sokolac, a start je predviđen za 11:00 sati. Biciklijada je namijenjena prvenstveno popularizaciji biciklizma gdje se jača i razvija fizičko i mentalno zdravlje mladih i starijih ljudi te kretanje po jedinstvenoj prirodi uz borovu šumu s medvjedima. Kako navodi organizator TZ Općine Brinje pravo nastupa imaju svi zainteresirani za rekreativnu vožnju od 7 do 90 godina. Mlađi od 15 godina mogu sudjelovati na biciklijadi samo uz pismeno odobrenje roditelja. Za sve sudionike osigurana je medicinska pomoć, ručak, večernji koncert, promotivni poklon. Mjesto okupljanja je u Brinju, ispod starog grada Sokolca.
Predprijave su počele još 10. lipnja i traju do 1. srpnja putem on-line obrasca 1.Brinje bike 2016. na www.visitbrinje.hr., a prijave na dan biciklijade 02. srpnja od 09:00 do 10.50 sati na info pultu. Kotizacije nema.
Dražen Prša