U sukobu migranata iz pištolja ranjen dječak (8)

Prema informacijama BiH medija sinoć je u migrantskom kampu Miral kod Velike Kladuše nadomaK granice s Hrvatskom došlo do još jednog međusobnog sukoba među migrantima.

U jednom trenutku su se čuli hici  iz vatrenog oružja. Ovom izgredu prethodila je još jedna masovna tučnjava migranata, a nakon šaka i noževa netko je upotrijebio pištolj.

Nastavak ispod oglasa

Kantonalna policija potvrdila je da je pri tome  ranjen dječak (8) iz Iraka, sin jednog od sukobljenih migranata.  Također je potvrđeno kako je dijete s teškim ozljedama odvezeno u kantonalnu bolnicu Bihać. Policija i hitna služba  su sinoć bili na licu mjesta jer se pretpostavlja kako u sukobu ima više lakše ozlijeđenih migranata.

Bio je ovo je samo jedan u nizu nemilih događaja u kojem su glavni akteri bili  migranti u tome dijelu BiH. Od lokalnih vlasti u Bosanskoj Krajini već se dulje vrijeme čuje da se  broj migranata ondje opet povećava, počelli su kao i raanije zauzimati javne površine u Bihaću i Velikoj Kladuši, dok je sada u porastu broj međusobnih tučnjava, provala i krađa. Sve se ovo negativno odražava na povremene ilegalne upade  na hrvatski teritorij, posebice u Lici i Banovini.

L.O.