Nacionalni park Plitvička jezera ove se godine nametnuo kao nezaobilazan dionik manifestacija koje u prvi plan ističu gastro-ponudu Like. U planetarno popularnom restoranu „Lička kuća“ već smo svjedočili prezentaciji mnoštva delicija s dvije važne komponente: načinjene su po domaćoj recepruti i od domaćih namirnica. Ovome se priključio i hotel „Grabovac“ čiji je restoran  i ove jeseni u svoju ponudu uvrstio posebno pripremljen jelovnik koji uključuje sezonske namirnice i sustav zajamčene kvalitete Za Lika Quality proizvode.

Juha od bundeve, pohane gljive, sir škripavac sa žara preliven umakom od meda, plitvička kobasica, knedle s bučom i jabukama samo su dio delicija s jelovnika koji će oduševiti svačije nepce. Stoga NP Plitvička jezera poziva sve gurmane i sladokusce da svakako posjete hotel Grabovac u vremenu  do 3. studenoga ove godine i uživaju u ovoj posebnoj ponudi “ s okusom jeseni”.

Sve delicije koje se pripremaju u restoranima NP Plitvička jezera zajamčeno su vrhunske kvalitete, pripremljene od domaćih namirnica i bez uvoznih primjesa. Sustav Lika Quality zaštićeni je znak domaće hrane u Lika destinaciji koju proizvode lokalni poljoprivrednici na tradicionalan način, pod kontrolom stručnjaka.

Plitvička jezera su se ovih dana ogrnula širokom lepezom svih nijansi ličke jeseni. Dovoljan razlog za posjet prirodnom artefaktu kojem se klanja cijeli svijet. Svi oni koji su kušali ličke delicije iz plitvičkih restorana s pravom ističu: „Teško je reći što je posebnije: Lika, Plitvička jezera ili lička kuhinja“!!!

M.S.