U tijeku pripreme za prvu utrku „Baške Oštarije Trail“

0

Hostel na Baškim Oštarijama bit će naredne subote startno mjesto i cilj utrka koju priređuje Atletski klub „Velebit 2001“. Bit će svakako veliki sportski događaj za koji već sada vlada veliko zanimanje sudionika.

Potvrdio nam je to predsjednik kluba Marko Pražić.
-„Baške Oštarije Tail“ održat će se 26. lipnja u dvije kategorije. Dulja staza iznosi 27 km, dok je kraća 12 km. Čim smo definirali ovu ideju krenuli su upiti potencijalnih trkača. Svi su pozvani na ovu utrku, bilo kao natjecatelji, bilo kao publika. Uz ovo imat ćemo i dječju utrku u četiri dobne kategorije. Moram istaknuti kako smo zadovoljni s interesom i pomoći koju nam je iskazala lokalna zajednica, kao i mnogi sportski klubovi i pojedinci iz cijele Hrvatske. Do sada imamo prijavljeno 84 natjecatelja, a za dječju utrku također vlada veliko zanimanje pa je već prijavljeno 91 dijete. U ovome su nam, osim Općine Karlobag i nekolicine sponzora, puno pomogli naši lokalni sportski klubovi. Svi oni su pozvali svoju djecu da budu dio ove utrke. Dječja utrka će također započeti kod hostela Baške Oštarije, a završiti kod info-punkta Parka prirode Velebit, definirao je predsjednik kluba Marko Pražić.

Oglas

Jedan od suorganizatora ovoga sportskog događaja je i Park prirode Velebit čija ravnateljica Ana Brkljačić naglašava:
-Naša ustanova pomaže ovu sportsku manifestaciju sa skromnim financijama i logistički. Dio naših zaposlenika su članovi AK „Velebit 2001“, pomažu i kroz HGSS, a utrka se događa u PP Velebit, rekla je Ana Brkljačić.

Tajnik AK „Velebit 2001“ Marijan Butorac koji je također pozvao sve koji vole trčanje u prirodi da budu dio ove utrke.
-Ponavljam kako su na „Baške Oštarije Trail“ pozvani svi. Ako odrasli ne mogu trčati neka sa sobom povedu djecu. Da djeca budu natjecatelji ili publika. U ovu utrku smo zajedno sa suorganizatorima PP Velebit i Općinom Karlobag do sada uložili znatna sredstva, puno energije i uvjereni smo da će se sve ovo održati kako je planirano i u najboljem redu. Sudionicima utrke i publici pružit ćemo jedan lijep i vrijedan sportski događaj. Svi natjecatelji koji su do jučer uplatili puni startni paket dobit će prigodnu majicu, medalju i nagrade sponzora, naglašava nam tajnik kluba Marijan Butorac.

Organizatori ove utrke su doista mislili na sve detalje. Za pomoć pri možebitnim ozljedama spremne su ekipe HGSS-a Stanice Gospić, educirani i uvježbani za promptno djelovanje na terenu. Timovi za hitnu medicinu spremni su i u OB Gospić, bit će tu i policija zbog regulacije prometa na nekim dionicama. Ovu subotu bi bila prava šteta ne uputiti se u jutarnjim satima na „Baške Oštarije Trail“.

L.O.